Update beschermingsbewind (Schuldenbewind)

DUUR 1 dagdeel (12.30 -16.30)
LOCATIE Dordrecht
DATA
PE BPBI 4 punten
Wsnp 3 vakinhoudelijke punten
NBPB 4 uur
VeWeVe – bewindvoerders en curatoren

Prijs opleiding

495,00ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal.
Per 1 januari 2014 is de Wet van 16 oktober 2013 tot wijziging curatele, beschermingsbewind en mentorschap in werking getreden. Welke gevolgen heeft deze wetswijziging voor de praktijk van het beschermingsbewind?

De docent bespreekt de kwaliteitseisen die er gesteld wordt aan de bewindvoering en behandeld de volgende onderwerpen: problematische schulden, schuldhulpverlening en Wsnp aan de hand van praktijkvoorbeelden. Tevens een praktische vertaling van de wet- en regelgeving met aandacht voor de procedurele aspecten van beschermingsbewind.

Na het volgen van deze cursus heeft u inzicht in de aspecten van beschermingsbewindvoering. Ook heeft u kennis van de kwaliteitsteisen die aan bewindvoering gesteld worden en de werking van het schuldenbewind. U kunt het geleerde direct toepassen in uw praktijk.

Zorg dat u voldoende op de hoogte bent van de nieuwe regels.

De cursus is van belang voor juristen werkzaam als Beschermingsbewindvoerders of onder bewind gestelde personen bv. Bewindvoerder Wsnp, Schuldhulpverleners, Advocaat, Advocaatstagiaire, Rechtsbijstandjurist, Jurist algemeen, HBO-jurist, Juridisch secretaresse/ medewerker, (Jeugd) Zorg medewerkers, etc.

roos-badloe

(Roos) R.H. Badloe

Roos Badloe is werkzaam als bewindvoerder Wsnp | Curator in Faillissementen en Beschermingsbewindvoerder. Roos Badloe is als externe deskundige en gastspreker verbonden aan verschillende opdrachtgevers o.a. Ecabo, Albeda College te Rotterdam en is tevens werkzaam als docent Beschermingsbewindvoerder en geaccrediteerd door de Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI), Raad van Rechtsbijstand te ‘s-Hertogenbosch (Wsnp), KIWA en Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings) Bewindvoerders (NBPB).

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op! Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.