Wet- & Regelgeving Wsnp bewindvoering | Faillissementswet

DUUR 1 dagdeel | 08.30 -12.30
LOCATIE klassikaal Dordrecht | (max 8 personen)

online | (max 12 personen)

DATUM maandag 27 juni 2022 – 08.30-12.30 ONLINE training
PE 4 – Horus
4- NBPB
4 – KIWA-NEN
4 – NBBI

Prijs opleiding

425,00 ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal. 
“De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online verzorgd, u ontvangt tijdig de link”

Tijdens de training wordt het faillissementswet met de onderwerpen op het gebied van Wsnp schuldsanering behandeld.

We passeren de verschillende wetteksten van bewindvoering de revue. Onder andere de werking van de Wsnp, de voorgeschiedenis, maar ook wordt de minnelijke schulphulpverlening aangehaald. Daarnaast komt het dwangakkoord, moratorium en voorlopige voorziening aan bod. Je wordt wegwijs gemaakt in de (recente) jurisprudentie en alle van belang zijnde actualiteiten ten aanzien van de Wsnp.

Deze training wordt verzorgd op HBO/academisch niveau en sluit aan op de praktijk van de (advocaat)bewindvoerder Wsnp, beschermingsbewind voor meerderjarigen, schuldhulpverleners, advocaatstagiairs, rechtsbijstand jurist, jurist algemeen, HBO-jurist, juridisch secretaresse/medewerker.

In de opleiding komen verschillende aspecten aan de orde waaronder:

  • ontstaan van de Wsnp,
  • doelstelling van de Wsnp,
  • regel en wetgeving van de Wsnp,
  • aanvraag Wsnp, verplichtingen van de schuldenaar,
  • tussentijdse beëindiging, wel of geen schone lei.
  • verificatievergadering
  • slotuitdelingslijst
  • actualiteiten | jurisprudentie

Na afloop van de cursus bent u bekend met de stand van zaken en actualiteiten op het gebied van schuldsanering/Wsnp.

 (Roos) R.H. Badloe

Roos Badloe is werkzaam als bewindvoerder Wsnp | Curator in Faillissementen en Beschermingsbewindvoerder. Roos Badloe is als externe deskundige en gastspreker verbonden aan verschillende opdrachtgevers o.a. Ecabo, Albeda College te Rotterdam en is tevens werkzaam als docent Beschermingsbewindvoerder en geaccrediteerd door de Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomenbeheerders (BPBI), Raad van Rechtsbijstand te `s Hertogenbosch (Wsnp), KIWA en Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings) Bewindvoerders (NBPB).      

valentijn-raats(Valentijn) V.T. Raats

Valentijn Raats is als gecertificeerd bewindvoerder Wsnp en staat geregistreed bij de Raad voor Rechtsbijstand als erkend rechtsbijstandverlener in verzoekschriftprocedures voorlopige voorzieningen, moratoria en dwangregelingen. Valentijn Raats is als externe deskundige en gastspreker/docent verbonden aan verschillende hogescholen en was in de periode 2008 – 2012 actief als bestuurslid van de Beroepsvereniging voor Bewindvoerder Wsnp.

Michiel Noordzij is eigenaar van Noordzij Financieel Adviseurs en Noordzij Bewindvoerders.
Noordzij Financieel Adviseurs is werkzaam binnen de accountancy en fiscale adviespraktijk voor het MKB, ZZP´ers en particulieren. Michiel geeft als fiscaal adviseur leiding aan deze onderneming.

Noordzij Bewindvoerders houdt zich bezig met twee takken van sport: Bewindvoering WSNP en schuldhulpverlening. De bewindvoerders WSNP van Noordzij worden benoemd door de rechtbanken Den Haag, Rotterdam en Midden-Nederland. Daarnaast verzorgt het kantoor procedures als dwangakkoorden, voorlopige voorzieningen en moratoria. Binnen de schuldhulpverleningstak bieden wij private schuldhulp aan een ieder die niet kan of wil in aanmerking te komen voor gemeentelijke schuldhulpverlening. Michiel geeft als WSNP bewindvoerder en schuldhulpverlener leiding aan dit kantoor.

Tevens is Michiel bestuurslid van de Beroepsvereniging Bewindvoerders WSNP en vanuit die hoedanigheid betrokken bij landelijk beleid en regelgeving (Recofa/Bureau WSNP) maar ook heeft hij mee mogen werken aan het onderzoek van de Nationale Ombudsman over de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. Let op: Early bird of vroegboekkorting aanmeldingen, hier geldt geen annulering/restitutie mogelijk.

Corona: De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online aangeboden, u ontvangt tijdig de link.

Korting: exclusieve korting is voor NBBI leden, zie ook https://www.nbbi.eu/opleidingen 

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op: Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.