Mediation & gespreksvaardigheden

DUUR 1 dag (10.00-16.00)
LOCATIE Dordrecht
DATUM 3de kwartaal
PE BPBI 6 punten
Wsnp 6 vakinhoudelijke punten
NBPB 6 uur
VeWeVe – bewindvoerders, curatoren en mentoren

Prijs opleiding

495,00 ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal en een uitgebreide lunch. 

Effectieve communicatie is een onderwerp dat in basisopleiding vaak te weinig aandacht krijgt. Ook herhaling van basisprincipes geeft verdieping.

Wilt u meer resultaat halen uit de gesprekken die u voert? Kies dan voor een training Mediation gespreksvaardigheden van Commodis Bewindvoering & Training.

Een goed gesprek begint bij luisteren, maar let op!

“Wij luisteren niet om te begrijpen. We luisteren om antwoord te geven”. ( Dalai Lama)

Het overwinnen van blokkades bij een cliënt vraagt er om je te verplaatsen in die cliënt. Hoe doe je dat op een effectieve manier. Het gedrag van jezelf reflecteert in het gedrag van de ander.

U leert hoe u zich inleeft in uw gesprekspartner, uw standpunt beter beargumenteert en hoe u de aandacht krijgt en vasthoudt? Maak uw keuze uit de trainingen en cursussen zoals mediation, small talk en lastige gesprekken voeren.

Inhoudelijke onderdelen:
– Aandacht voor non-verbale signalen
– Kunnen geven van emotionele reflectie, om daarmee beter te kunnen aansluiten bij de “gesprekspartner”
– Model: Beeld – Oordeel – Besluit
– Begrijpen wat de functie van de eerste indruk is en hoe daarmee om te gaan bij nieuwe/andere signalen/informatie
– Luisteren – Samenvatten – Doorvragen
– Oordeelsvrij vragenstellen
– Doorvragen van “standpunt” naar “belang”
– Verschil in “waarde” en doel van open en gesloten vragen

Methoden:
– Plenaire en groepssessies
– Sidecoaching
– Ondersteunende filmpjes
– Korte schets theoretische achtergronden

Deelnemers moeten actief deelnemen en ervaren daardoor de werking van de verschillende mechanismen in de communicatie.

wim-meijer(Wim) Mr. F.W. Meijer

Wim Meijer is sinds 1998 als zelfstandig mediator actief. Zijn specialisme is het oplossen van crises binnen maatschappen en andere grotere samenwerkingsverbanden in profit en non-profit sectoren. Zo begeleidt hij onderhandelingen tussen (huis)artsen, fysiotherapeuten, juristen, bestuurders, commissarissen en overheidsbekleders tevens werkzaam als trainer bij mediation-opleiding The Lime Three te Bilthoven. Onder andere voor de opleiding tot mediator, training op communicatie en gedragsaspecten. 

Hij heeft een sociaal-agogische en juridisch opleidingsachtergrond. Jaren was hij werkzaam als manager van grote, complexe afdelingen in de non-profit sector. Wim is ingeschreven (registermediator) in het kwaliteitsregister van de mediationfederatie Nederland (MfN) en ingeschreven als rechtbank mediator.

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

CORONA: Trainingen gaan door, indien het routeplan van de overheid dat toestaat. Zo niet, dan worden deze verplaatst naar een latere datum. Reeds ingeschreven deelnemers houden wij persoonlijk op de hoogte.

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op! Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.