Mentorschap in de praktijk

DUUR 1 dag (09.00-17.00)
LOCATIE klassikaal Dordrecht | (max 5 personen en 1,5 afstand)

online | (max 12 personen)

DATA  31 mei 2021 (klassikaal, live) (VOL)

4de kwartaal (klassikaal, live)

PE punten/uren 8 – Horus
8 – NBPB
8 – NBBI

Prijs opleiding

745,00ex. 21% btw.
 • Inclusief cursusmateriaal en lunch.
“De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online verzorgd, u ontvangt tijdig de link”

Op enig moment kan het gebeuren dat iemand niet meer in staat is zelf te beslissen over verzorging, verpleging en behandeling.

Of iemand mag hierover om welke reden dan ook, niet meer zelf beslissen.

Een mentor neemt die beslissing – zo mogelijk – in samenspraak met de betrokkene. Als er geen familie of andere relatie beschikbaar is om die taak op zich te nemen – of indien dat niet wenselijk is – kan een professionele mentor uitkomst bieden.

Kunt u zich goed in anderen inleven? Kunt u als het moet uw eigen principes ondergeschikt maken aan die van uw cliënt? Inlevingsvermogen is belangrijk.

Als mentor kunt u te maken krijgen met onverwachte situaties. Bent u initiatiefrijk? Zelfstandig? Besluitvaardig? Neem dan de uitdaging aan!

 • Doelgroep voor mentorschap
 • Aanbevelingen mentorschap
 • Aanvraag bij de rechtbank
 • Wetgeving zorg zoals BOPZ, WGBO, WMO
 • CIZ
 •  Casuïstiek bespreking
 • Verantwoording naar de rechtbank

Van uit de rechtbank:

 • eisen, procedure
 • Met welke wetten heb je te maken: BOPZ (uitgebreid), WGBO, WMO.
 • Mentorschapsplan en verantwoording naar de rechtbank
 • Casuïstiek m.b.t. ethiek, wetgeving en praktijk

van-zanten-768x1024mevr. Tineke van Zanten
Tineke van Zanten is HBO V (verpleegkunde) afgestudeerd psychiatrie BIG geregistreerd sinds 5 september 2002 en sinds 2006 werkzaam als mentor en beschermingsbewindvoerder, daarnaast werk ik mijn gehele werkzame leven in de zorg. Eerst met de doelgroep verstandelijke gehandicapten, dan psychiatrie en nu als wijkverpleegkundige in de ouderenzorg. (begeleiding en verpleging zijn onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden)

Door de veranderingen in de samenleving en de door te voeren bezuinigingen in de zorg, zijn er steeds meer kwetsbare zorg behoevende mensen die langer thuis moeten blijven wonen. Het kan gaan om dementerenden, verstandelijk gehandicapten en psychiatrische of comateuze mensen. Door mijn grote ervaring in de zorg is het juist mijn kennis en ervaring die juist de combinatie tot beschermingsbewindvoerder en het mentorschap tot een waardevolle aanvulling maakt.

Ik ga daarbij steeds uit van het belang van de client. respect, betrokkenheid, samen doen en transparantie zijn mijn kern begrippen.

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. Let op: Early bird of vroegboekkorting aanmeldingen, hier geldt geen annulering/restitutie mogelijk.

Corona: De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online aangeboden, u ontvangt tijdig de link.

Korting: exclusieve korting is voor NBBI leden, zie ook https://www.nbbi.eu/opleidingen 

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op: Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.