Commodis congres 14 maart 2018

Commodis congres is een grootschalige (meer dan 100 personen) bijeenkomst rond een bepaald thema, waar deskundigen een masterclass verzorgen en leden van onze branche o.a. beschermingsbewindvoerders | schuldhulpverleners | Wsnp bewindvoerders & budgetcoaches aan deelnemen.

Ook is er een informatiemarkt met bedrijven die producten en/of diensten voor bewindvoerders leveren.

____________________________________________________________________________

Op 14 maart 2018 organiseren wij een Congres ten behoeve van de Beschermingsbewindvoerder voor meerderjarigen |Wsnp bewindvoerder | Schuldhulpverlener & Budgetcoach.

Programma

12.30 – 12.55
Aanvang – ontvangst

13.00 – 14.00 “Actualiteiten belastingen, het regeerakkoord 2018” | spreker AA Accountant en Register belastingadviseur Bas Voogd | Voogd belasting en advieskantoor

14.00 – 15.00 Zorgverzekering & Schulden | spreker Zorgverzekeringslijn

  • Een verplichte zorgverzekering houdt de zorg betaalbaar. Steeds meer Nederlanders voldoen de zorgpremie niet of zien af van het afsluiten van een zorgverzekering. Het tast de basis van het zorgstelsel aan, waarbij solidariteit voorop staat. Dit heeft grote gevolgen voor de maatschappij als geheel, voor de zorgverlener en uiteraard ook voor de betrokkene zelf. Voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een reden om het project Zorgverzekeringslijn.nl te subsidiëren. De kerntaak van Zorgverzekeringslijn.nl is het terugdringen van het aantal wanbetalers en onverzekerden.

15.00 – 15.20 Pauze met een hartig hapje en drankje

15.25 – 16.25 Basis Hypotheekkennis | Spreker Harmen Bosma | Directeur Rabobank

  • Weet u wat voor soort hypotheken er zijn, wat de mogelijkheden zijn om hypotheken over te sluiten of de rente (tijdelijk) te verlagen. Weet u hoe banken omgaan met restschulden en bent een betere sparringpartner richting de geldverstrekker. Bent beter in staat om ook cliënten met een koophuis het maatwerk te leveren dat ze vaak nodig hebben. Bent u beter in staat om rust voor de schuldenaar en ruimte richting andere schuldeisers te creëren

16.30 – 17.30 ” Privacy en Data Protectie 2018 – van de Wbp naar de AVG” | spreker bedrijfsjurist Niels C.H. Smoor LL.B. LL.M. CIPM CIPP/E | Cunningham Lindsey Nederland b.v.

  • Ja, dit is ook volledig op uw bedrijf van toepassing:
    Er gelden straks boetes met een maximum van 20 miljoen, of 4% van de wereldwijde jaaromzet… als dat hoger is!
    Waarom moet je dit als (kleine ondernemer) bewindvoerder weten? Omdat deze regels en boetes gelden voor alle bedrijven in Europa. Waarom de rechtbank daar niets over zegt? Het is uw eigen verantwoordelijkheid en de rechtbank verkoopt geen advies. De Brancheverenigingen? Zij hebben al wat in hun kwaliteitsverordening opgenomen, maar het is niet hun specialisme… Dus, u moet dit inderdaad echt zelf gaan regelen.In Chronologische volgorde: (1) Waar komt deze regelgeving uit voort? (2) Wanneer en waarop zijn de regels van toepassing? (3) Welke rechten hebben de mensen waarvan de gegevens worden verwerkt? (4) Wat moet je weten over de meldplicht? (5) Waarvoor kan je boetes krijgen? En tot slot: (6) Wat nu?? … praktische tips.

17.30 – 18.00 Einde, certificaat in ontvangst nemen, eindpresentielijst tekenen in de foyer

Praktische info.

ACCREDITATIE
BPBI | 4 punten

NBPB | 4 uren

Wsnp | 4 punten kennisvergroting

KIWA – NEN | 3 kennispunten

VeWeVe – 2 punten (bewindvoerders en curatoren)

KOSTEN

€ 225,00 incl. alle workshop 12.30 – 18.00 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen

1 + 1 gratis actie = geldt voor aanmeldingen voor 01 februari 2018 en alleen voor dit congres

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

INSCHRIJVING
Aanmelding gestart , let op er zal beperkte plaatsen zijn, wees er snel bij.

LOCATIE
Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, 2283 GM Rijswijk. De locatie beschikt over een eigen gratis parkeergelegenheid. Er zijn acht invalidenparkeerplaatsen.

Sprekers

Bas Voogd | Na ruim 12,5 jaar bestaat het kantoor Voogd & van den Brink inmiddels uit 6 professionele medewerkers. 

De eigenaar van het kantoor, Bas Voogd AA RB, is, naast de afgeronde opleidingen Bedrijfskunde en AA/RA Belastingaccountant, zowel als Accountant-Administratieconsulent met volledige certificerende bevoegdheid afgestudeerd en als Register Belastingadviseur. 

Wij zijn aangesloten bij de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en het RB (Register Belastingadviseurs). Daarnaast zijn wij lid van de Nederlandse Organisatie van Accountantskantoren (NOVAK), welke de kwaliteit van de bij haar aangesloten leden behartigt en Fiscount, een landelijk werkend samenwerkingsverband van fiscalisten, juristen en accountants.

Zorgverzekeringslijn.nl bereikt en beweegt burgers tot het aanpakken van hun betalingsproblemen of tot het afsluiten van een zorgverzekering. Zorgverzekeringslijn.nl ziet in een ontmoeting met een landelijke en lokale organisaties die zich specifiek richten op bovengenoemde doelgroepen, de mogelijke oplossing. Door actief zorgverzekeraars, (schuld)hulporganisaties, maatschappelijk werk, gemeenten en belangenverenigingen te benaderen en het project onder de aandacht te brengen, worden de wanbetalers en onverzekerden op een nieuwe manier benaderd.

Bedrijfsjurist Niels C.H. Smoor LL.B. LL.M. CIPM CIPP/ en Regional Information Security Officer (Privacy Officer) | Cunningham Lindsey

Hij heeft presentaties gegeven voor o.a. de Erasmus Universiteit, het Nivre, Start-up Academy en Stichting Mentorschap en is partner bij Attente Juristen, Mediators en Bewindvoerders en werkzaam als bedrijfsjurist bij internationaal schade-expertisekantoor Cunningham Lindsey. Zijn nieuwste passie is het Privacy-recht. Onlangs won hij de vrijwilligersprijs Nissewaard 2017 en dingt nu landelijk mee voor de Meer Dan Handen-prijs. Voorheen was Niels ook bestuurslid bij de Rechtswinkel Zwijndrecht en CDA Nissewaard en heeft hij zich sportief ingezet voor de Alpe d’HuZes Stichting en Spieren voor Spieren.

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener met haar wortels in Nederland. De Rabobank draagt met moed en daadkracht bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen in de samenleving.

Hulp bij financiële problemen | Schulden, geld- of betaalproblemen? U staat er niet alleen voor!

Netwerkplein

       

Brancheverenigingen

       

Aanmelden

Helaas, het maximum aantal inschrijving is bereikt

Aanmelden voor het Commodis congres van 14 maart 2018 is niet meer mogelijk!