Commodis congres November 2019

Commodis congres is een grootschalige bijeenkomst rond een bepaald thema, waar deskundigen een masterclass verzorgen en leden van onze branche o.a. beschermingsbewindvoerders | schuldhulpverleners | Wsnp bewindvoerders & budgetcoaches aan deelnemen.

Ook is er een informatiemarkt met bedrijven die producten en/of diensten voor bewindvoerders leveren.

____________________________________________________________________________

Op 22 november 2019 organiseren wij een Congres ten behoeve van de Beschermingsbewindvoerder voor meerderjarigen |Wsnp bewindvoerder | Schuldhulpverlener & Budgetcoach.

Programma

12.30 – 12.55
Aanvang – ontvangst

13.00 – 15.00 Effectieve communicatie bij slachtoffergedrag | spreker Ivo Spanjersberg, sportpsycholoog

  • Ken je dat gevoel, dat je het halverwege het gesprek al door hebt waar het naar toe gaat, en dat je, zonder dat je het lijkt te kunnen voorkomen, uiteindelijk niemand tevreden is? Grote kans dat je in de drama-driehoek’ terecht bent gekomen. Een voorspelbaar interactie patroon met louter verliezers. Een valkuil, opgezet door het slachtoffergedrag van de ander, waarin je als hulpverlener gemakkelijk kan terechtkomen.Het goede nieuws is dat hier wat aan te doen is. Met inzicht in de dynamiek tussen jou en je gesprekspartner, kun je ook de ‘winnaars-driehoek’ activeren, waarin jij goed voor jezelf zorgt en de ander in zijn of haar kracht zet. Deze inzichten zijn afkomstig uit de transactionele analyse en kunnen een leidraad bieden voor effectieve gespreksvoering met klanten, opdrachtgevers, collega’s, partners en zelfs kinderen!

15.00 – 15.25 Pauze met een hartig hapje en drankje (koffie thee en bubbels)

15.30 – 16.00 Actualiteit Samenloop digitalisering KEI, Schuldhulp, Bewind en Gemeente| spreker Erik Boerma | Senior-rechter ‘s-Hertogenbosch, Portefeuillehouder Toezicht bij IVO Rechtspraak en KEI-Toezicht.

  • Erik Boerma is een rechter die al jaren lang met name faillissementen, schuldsaneringen en bewindszaken heeft gedaan. Sinds 2013 is hij portefeuillehouder Toezicht bij -voorheen KEI, nu IVO- en in die rol met zijn team verantwoordelijk voor de stap van papier naar digitaal werken in die zaken. Hij zal een verhaal vertellen over de verandering die digitalisering brengt of zou moeten brengen, over de noodzakelijk stap naar dienstverlening en wat dat zou betekenen voor rechtspraak en bijvoorbeeld schuldhulpverlening, of iets als een schuldenrechter geen oplossing zou kunnen zijn voor burgers die nu soms van kastjes naar de muur lijken te worden gestuurd en hoe bijvoorbeeld het adviesrecht van de gemeente in bewindszaken zich daar wel of niet mee lijkt te rijmen.

16.00 – 16.30 Hoe voorkom je belangenverstrengeling? spreker Mr. Erik Boerma senior rechter

  • Is het samenwerken met een uitvaartorganisatie, energiemaatschappij en/of mobiel internet bedrijf samenwerken of belangenverstrengeling? Erik Boerma gaat hier dieper op in, waar ligt de grens en waar overschrijd je hem?

16.30 – 17.30 Actualiteiten en opleidingseisen bewind, curatele en mentorschap. spreker mr. C. (Claire) Strik Coördinerend kwaliteitsmedewerker Landelijk Kwaliteitsbureau CBM (Rechtbank Oost-Brabant)

  • Hoe dien ik een handhavingsverzoek in? Wat moet ik doen om professioneel bewindvoerder/curator of mentor te blijven? Aan welke opleidingseisen moet mijn medewerker voldoen? Dit en nog meer wordt behandeld tijdens de lezing.

17.30 – 18.00 Einde, certificaat in ontvangst nemen, eindpresentielijst tekenen in de foyer

Let op programma wijzigingen voorbehouden

Praktische info.

ACCREDITATIE
BPBI | 4 punten geaccrediteerd

NBPB | geaccrediteerd

Wsnp | 4 kennispunten geaccrediteerd

KIWA – NEN | 4 kennispunten geaccrediteerd

VeWeVe | geaccrediteerd (bewind/mentor & curatele)

NBBI | geaccrediteerd

KOSTEN

Vroegboekkorting geldig tot 01 juli 2019, let op hierbij geldt: annulering of restitutie niet mogelijk. (Let op er zal beperkte plaatsen zijn, wees er snel bij.)

€ 175,00 ex.btw. incl. alle workshop 12.30 – 17.30 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen (Uitverkocht)

Early Bird – Aanmelding na 01 juli 2019 tot 01 augustus 2019;

€ 225,00 ex.btw. incl. alle workshop 12.30 – 17.30 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen (Uitverkocht)

Early Bird – Aanmelding na 01 augustus;

€ 295,00 ex.btw. incl. alle workshop 12.30 – 17.30 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen

Late Bird – Aanmelding na oktober 2019,

€ 350,00 x.btw. incl. alle workshop 12.30 – 17.30 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. (geldt alleen voor de Late Bird aanmelding en niet voor de vroegboekkorting en Early Bird)

INSCHRIJVING
Aanmelding gestart

LOCATIE
Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, 2283 GM Rijswijk. De locatie beschikt over een eigen gratis parkeergelegenheid. Er zijn acht invalidenparkeerplaatsen.

Sprekers

Ivo Spanjersberg studeerde af als psycholoog en werkt sinds 2000 als trainer in het bedrijfsleven, bij overheidsinstellingen en in de topsport. Hij werkte als psycholoog o.a. in een GGZ instelling. Hij geeft training in het leren omgaan met agressie: o.a. bij politie, justitie, deurwaarden, budgetbeheerders, bewindvoerders, gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen. Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.
Hiernaast werkt hij met topsporters en teams uit diverse disciplines, van jeugd tot en met Olympisch niveau (zomer-, en winter- en Paralympische sporten).

Erik Boerma werkte ruim tien jaar als faillissementsrechter en sinds 2013 als portefeuillehouder toezicht bij IVO-rechtspraak.

mr. C. (Claire) Strik Coördinerend kwaliteitsmedewerker Landelijk Kwaliteitsbureau CBM (Rechtbank Oost-Brabant)

Netwerkplein

Smart FMS onderscheid zich door haar gestandaardiseerde en maatwerk software oplossingen, die primair gericht zijn op het ondersteunen van uw bedrijfsvoering. De slimme oplossingen die bestaan uit modulaire componenten die deel uitmaken van een totaaloplossing, waarbij alles wordt afgestemd op de behoeften van uw bedrijf, gaan veel verder dan het leveren van alleen een webdienst. Zij hebben direct invloed op uw bedrijfsresultaat. Smart FMS helpt u ondernemen.

Nederlandse Branche Polis is een verzekeringsbedrijf dat zich richt op specifieke branches. NBP heeft jarenlange ervaring opgebouwd onder andere  in de branche van de bewindvoering, budgetbeheer, inkomensbeheer en schuldhulpverlening.

NBP  is daarom in staat om op maat gemaakte voorwaarden te combineren met scherpe premies.

De kracht van NBP is dat zij bijzondere wensen vertalen naar oplossingen. Wij bieden online gemak met een ouderwetse service. NBP staat voor flexibiliteit, eenvoud en gemak.

NBP biedt de mogelijkheid om voor cliënten de noodzakelijke verzekeringen af te sluiten tegen normale voorwaarden en tegen scherpe premies.

Cliëntverzekeringen zijn zeer eenvoudig via een internetportal 24/7 te regelen.

Wilt u meer informatie, wij verwelkomen u graag bij onze stand.

Brancheverenigingen

         

Aanmelden

Aanmelden niet meer mogelijk