Commodis congres 27 september 2017

Commodis congres is een grootschalige (meer dan 100 personen) bijeenkomst rond een bepaald thema, waar deskundigen een masterclass verzorgen en leden van onze branche o.a. beschermingsbewindvoerders | schuldhulpverleners | Wsnp bewindvoerders & budgetcoaches aan deelnemen.

Ook is er een informatiemarkt met bedrijven die producten en/of diensten voor bewindvoerders leveren.

____________________________________________________________________________

Op 27 september 2017 organiseren wij een Congres ten behoeve van de Beschermingsbewindvoerder voor meerderjarigen |Wsnp bewindvoerder | Schuldhulpverlener & Budgetcoach.

Programma

12.30 – 12.45 Ontvangst en presentielijst ondertekening aan de balie in het foyer

13.00 – 14.00 De beschermingsbewindvoerder en het minnelijk traject | Spreker: Michiel Noordzij (Wsnp bewindvoerder)

Keer op keer wordt het duidelijker: gemeentelijke schuldhulpverlening loopt vast en uw cliënt wordt niet of na heel veel inspanning van uw kant toegelaten tot het minnelijke traject.

Dan rijst de vraag: kan ik dit als beschermingsbewindvoerder niet zelf doen? Ja, dat kan! U heeft de gemeentelijke instellingen helemaal niet nodig. Hoe? In deze cursus gaan wij in op de wettelijke ruimte die de beschermingsbewindvoerder heeft om het minnelijke traject voor zijn cliënt te verzorgen en mocht een traject stranden zelfs een verzoekschrift toelating WSNP af te geven.

14.00- 15.00 Breed Moratorium, hoe werkt het nu eigenlijk?Spreker: Janine Ottenhof (NVVK) 

Per 1 april 2017 is het Besluit breed moratorium in werking getreden. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? En wie heeft er iets aan? Hebben we het beloofde land bereikt of schort er nog wel iets aan? Tijdens deze presentatie zullen deze en andere vragen over het Breed moratorium de revue passeren.

15.00 – 15.20 Pauze met een hartig hapje en drankje

15.20 – 17.20 Omgaan met psychische kwetsbaarheden  | Spreker: Ivo Spanjersberg (sportpsycholoog)

Wat doe je als cliënten vreemd  reageren en of plotseling boos worden? Als je door hen op een onderhuidse manier onder druk wordt gezet? Als cliënten mat en depressief reageren of ronduit suïcidaal zijn? Hoe herken je of iemand psychotisch is en wat kun je dan het beste doen? En hoe ga je het beste om met bordeliners, narcisten, mensen met een laag verstandelijk beperking en alle andere bijzondere mensen?

17.20 Einde, eind presentielijst tekenen en certificaat in ontvangt nemen bij de balie in het foyer.

Praktische info.

ACCREDITATIE
NBPB | 4 uren

VeWeVe | 2 punten

KIWA – NEN | 4 kennis punten

Wsnp | 2 kennis en 2 vaardigheid punten

BPBI | 4 punten

KOSTEN
€ 199,95 incl. alle workshops 12.30 – 17.30 & koffie/thee| frisdrank/mineraalwater | versnapering

INSCHRIJVING
Aanmelding gestart , let op er zal beperkte plaatsen zijn, wees er snel bij.

UNIEKE LOCATIE
Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, 2283 GM Rijswijk

Per auto is de Rijswijkse Schouwburg goed bereikbaar. Rondom het gebouw zijn voldoende ruime en gratis parkeerplekken.
Er zijn acht invalidenparkeerplaatsen.

Sprekers

  Michiel Noordzij (Wsnp bewindvoerder)        

Michiel Noordzij is eigenaar van Noordzij Financieel Adviseurs en Noordzij Bewindvoerders.
Noordzij Financieel Adviseurs is werkzaam binnen de accountancy en fiscale adviespraktijk voor het MKB, ZZP´ers en particulieren. Michiel geeft als fiscaal adviseur leiding aan deze onderneming. 

Tevens is Michiel bestuurslid van de Beroepsvereniging Bewindvoerders WSNP en vanuit die hoedanigheid betrokken bij landelijk beleid en regelgeving (Recofa/Bureau WSNP) maar ook heeft hij mee mogen werken aan het onderzoek van de Nationale Ombudsman over de gemeentelijke schuldhulpverlening.

    Janine Ottenhof  (NVVK)   

Janine is werkzaam als juridisch beleidsadviseur bij de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Zij houdt zich bezig met allerlei juridische onderwerpen, waaronder nieuwe wet- en regelgeving. Als zodanig is zij onder andere betrokken geweest bij de totstandkoming van het Besluit breed moratorium.

    Ivo Spanjersberg   (sportpsycholoog) 

Ivo Spanjersberg studeerde af als psycholoog en werkt sinds 2000 als trainer in het bedrijfsleven, bij overheidsinstellingen en in de topsport. Hij werkte als psycholoog o.a. in een GGZ instelling. Hij geeft training in het leren omgaan met agressie: o.a. bij politie, justitie, deurwaarden, budgetbeheerders, bewindvoerders, gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen. Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.
Hiernaast werkt hij met topsporters en teams uit diverse disciplines, van jeugd tot en met Olympisch niveau (zomer-, en winter- en Paralympische sporten).

                     

Netwerkplein

       

Brancheverenigingen

       

Aanmelden

Helaas, het maximum aantal inschrijving is bereikt

Aanmelden voor het Commodis congres van 27 september is niet meer mogelijk!