Commodis congres 12 april 2019

Commodis congres is een grootschalige bijeenkomst rond een bepaald thema, waar deskundigen een masterclass verzorgen en leden van onze branche o.a. beschermingsbewindvoerders | schuldhulpverleners | Wsnp bewindvoerders & budgetcoaches aan deelnemen.

Ook is er een informatiemarkt met bedrijven die producten en/of diensten voor bewindvoerders leveren.

____________________________________________________________________________

Op 12 april 2019 organiseren wij een Congres ten behoeve van de Beschermingsbewindvoerder voor meerderjarigen |Wsnp bewindvoerder | Schuldhulpverlener & Budgetcoach.

Programma

12.30 – 12.55
Aanvang – ontvangst

13.00 – 14.30 Samenloop digitalisering KEI, Schuldhulp, Bewind en Gemeente| spreker Erik Boerma | Senior-rechter ‘s-Hertogenbosch, Portefeuillehouder Toezicht bij IVO Rechtspraak en KEI-Toezicht

  • Erik Boerma is een rechter die al jaren lang met name faillissementen, schuldsaneringen en bewindszaken heeft gedaan. Sinds 2013 is hij portefeuillehouder Toezicht bij -voorheen KEI, nu IVO- en in die rol met zijn team verantwoordelijk voor de stap van papier naar digitaal werken in die zaken. Hij zal een verhaal vertellen over de verandering die digitalisering brengt of zou moeten brengen, over de noodzakelijk stap naar dienstverlening en wat dat zou betekenen voor rechtspraak en bijvoorbeeld schuldhulpverlening, of iets als een schuldenrechter geen oplossing zou kunnen zijn voor burgers die nu soms van kastjes naar de muur lijken te worden gestuurd en hoe bijvoorbeeld het adviesrecht van de gemeente in bewindszaken zich daar wel of niet mee lijkt te rijmen.

14.30 – 15.00 Actualiteit samenwerking met bewindvoerders en deurwaarders | spreker Michel van Leeuwen | gerechtsdeurwaarder en directielid van Flanderijn.

  • Moet het roer om? Gerechtsdeurwaarders kunnen een belangrijke rol vervullen bij het voorkomen en oplossen van problematische schulden. Dat dit besef er bij de beroepsgroep al is, blijkt uit initiatieven als de Verwijsindex Schuldhulpverlening, het Digitaal BeslagRegister, Schuldenwijzer.nl, modernisering van het beslagrecht en het pre-advies over de beslagvrije voet. Toch wordt er nog steeds naar de gerechtsdeurwaarder gewezen als een belangrijke veroorzaker van schuldenproblematiek. Is dat terecht en moet het roer om?

15.00 – 15.20 Pauze met een hartig hapje en drankje (koffie thee en bubbels)

15.25 – 16.25 Update WSNP | spreker Geert Lankhorst | Wetgevingsjurist Ministerie van Justitie

  • Verschillen in toelatingsbeleid tussen rechtbanken,  jurisprudentie hardheidsclausule en minnelijk moratorium,  afkoop (pensioen)verzekeringen en dwangakkoord met één schuldeiser;

16.25 – 17.30 Update VTLB en het nieuwe beslagvrije voet| spreker Michiel Noordzij| Wsnp bewindvoerder

  • Update Vtlb en wijzigingen beslagvrije voet

17.30 – 18.00 Einde, certificaat in ontvangst nemen, eindpresentielijst tekenen in de foyer

Praktische info.

ACCREDITATIE
BPBI | 4 punten toegekend

NBPB | 4 uren toegekend

Wsnp | 4 kennis punten toegekend

KIWA – NEN | 4 kennis punten toegekend

VeWeVe | geaccrediteerd

NBBI | geaccrediteerd

KOSTEN

€ 225,00 ex.btw. incl. alle workshop 12.30 – 17.30 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

INSCHRIJVING
Aanmelding gestart , let op er zal beperkte plaatsen zijn, wees er snel bij.

LOCATIE
Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, 2283 GM Rijswijk. De locatie beschikt over een eigen gratis parkeergelegenheid. Er zijn acht invalidenparkeerplaatsen.

Sprekers

Erik Boerma werkte ruim tien jaar als faillissementsrechter en sinds 2013 als portefeuillehouder toezicht bij IVO-rechtspraak.

Michel van Leeuwen Gerechtsdeurwaarder en directielid Flanderijn. Van 2006 tot 2012 zat hij in het bestuur van de KBvG en was o.a. nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Verwijsindex Schuldhulpverlening. Nu is hij lid van de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders.

Geert Lankhorst is beleidsadviseur bij de Directie Rechtsbestel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en redactielid van het Tijdschrift Schuldsanering.

Michiel Noordzij is bestuurslid van de Beroepsvereniging Bewindvoerders WSNP en vanuit die hoedanigheid betrokken bij landelijk beleid en regelgeving (Recofa/Bureau WSNP) maar ook heeft hij mee mogen werken aan het onderzoek van de Nationale Ombudsman over de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Netwerkplein

Zeker Energie is ontstaan uit onvrede over hoe de gevestigde orde omgaat met u en onze gezamenlijke cliënt en is opgericht in samenwerking met bewindvoerders en budgetbeheerders. Wij durven daarom te beweren dat wat wij voor onze cliënten doen, door niemand anders gedaan wordt.

Zo geloven wij bijvoorbeeld als enige leverancier van Nederland niet in incassobureaus en rekenen wij nooit administratiekosten of rente bij achterstanden. Dit omdat wij dat niet vinden passen bij cliënten die vaak met een heel gezin van €70,- per week moeten leven. Dit zijn maar een paar van de zaken waaruit blijkt dat wij onze doelgroep echt begrijpen en daar ook voor staan.

Benieuwd naar de rest van ons verhaal? Kom langs bij onze stand! We vinden het leuker om u er zelf over te vertellen.

Smart FMS onderscheid zich door haar gestandaardiseerde en maatwerk software oplossingen, die primair gericht zijn op het ondersteunen van uw bedrijfsvoering. De slimme oplossingen die bestaan uit modulaire componenten die deel uitmaken van een totaaloplossing, waarbij alles wordt afgestemd op de behoeften van uw bedrijf, gaan veel verder dan het leveren van alleen een webdienst. Zij hebben direct invloed op uw bedrijfsresultaat. Smart FMS helpt u ondernemen.

Wij van Ventum zijn van mening dat iedereen, ongeacht de financiële situatie waar iemand zich in bevind, toegang moet krijgen tot één van de belangrijkste basisbehoeften, energie. Zo willen wij middels een aantal voordelen onze partners, de bewindvoerders en budgetbeheerders, ontzorgen. Wij bieden onze partners voordelen als een bewind portaal, een vast contactpersoon, snelle service, spoedaansluitingen en uiteraard hele scherpe tarieven.

Daarnaast bieden wij onze klanten televisie over het betrouwbare netwerk van KPN met de service van Ventum. Wij houden natuurlijk rekening met de financiële situatie van uw cliënten. Dit doen wij door geen eenmalige kosten in rekening te brengen. Ook rekent Ventum geen waarborgsom door en loopt u niet tegen onverwachte kosten aan. Benieuwd naar het team dat hierachter zit? Loop vooral langs onze stand en wij zullen u warm ontvangen!

Brancheverenigingen

         

Aanmelden

Aanmelden niet meer mogelijk