Schuldhulpverlening door de bewindvoerder (Wettelijke kader)

DUUR 1 dagdeel (08.30 – 12-30)
LOCATIE Dordrecht
DATUM dinsdag 10 mei 2022 – klassikaal (live), max 6 personen en 1,5 mrt afstand, locatie Dordrecht

maandag 12 september 2022 – klassikaal (live), max 6 personen en 1,5 mrt afstand, locatie Dordrecht

PE 4 – Horus
4 – NBPB
4 – NBBI
4 – KIWA-NEN

Prijs opleiding

475,00 ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal.

Keer op keer wordt het duidelijker: gemeentelijke schuldhulpverlening loopt vast en uw cliënt wordt niet of na heel veel inspanning van uw kant toegelaten tot het minnelijke traject.

Dan rijst de vraag: kan ik dit als beschermingsbewindvoerder niet zelf doen? Ja, dat kan! U heeft de gemeentelijke instellingen helemaal niet nodig.

Hoe? In deze cursus gaan wij in op de wettelijke ruimte die de beschermingsbewindvoerder heeft om het minnelijke traject voor zijn cliënt te verzorgen en mocht een traject stranden zelfs een verzoekschrift toelating WSNP af te geven.

Vanuit de wet, recente studies en onderzoeken gaan wij inzoomen op de mogelijkheden voor een beschermingsbewindvoerder als schuldhulpverlener namens zijn cliënt het minnelijke traject te verzorgen.

De volgende onderdelen passeren de revue:
·       Wettelijk kader
·       Huidige problematiek
·       Afwijzingsgronden
·       Weigeringsgronden
·       Redenen tot afbreken
·       Werk alliantie
·       Valkuilen
·       Behandeling voorbeelddossiers
·       Toelating WSNP

Michiel Noordzij
Michiel Noordzij is eigenaar van Noordzij Financieel Adviseurs en Noordzij Bewindvoerders.
Noordzij Financieel Adviseurs is werkzaam binnen de accountancy en fiscale adviespraktijk voor het MKB, ZZP´ers en particulieren. Michiel geeft als fiscaal adviseur leiding aan deze onderneming.

Noordzij Bewindvoerders houdt zich bezig met twee takken van sport: Bewindvoering WSNP en schuldhulpverlening. De bewindvoerders WSNP van Noordzij worden benoemd door de rechtbanken Den Haag, Rotterdam en Midden-Nederland. Daarnaast verzorgt het kantoor procedures als dwangakkoorden, voorlopige voorzieningen en moratoria. Binnen de schuldhulpverleningstak bieden wij private schuldhulp aan een ieder die niet kan of wil in aanmerking te komen voor gemeentelijke schuldhulpverlening. Michiel geeft als WSNP bewindvoerder en schuldhulpverlener leiding aan dit kantoor.

Tevens is Michiel bestuurslid van de Beroepsvereniging Bewindvoerders WSNP en vanuit die hoedanigheid betrokken bij landelijk beleid en regelgeving (Recofa/Bureau WSNP) maar ook heeft hij mee mogen werken aan het onderzoek van de Nationale Ombudsman over de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Corona: Trainingen gaan door, indien het routeplan van de overheid dat toestaat. Zo niet, dan worden deze verplaatst naar een latere datum. Reeds ingeschreven deelnemers houden wij persoonlijk op de hoogte.

Korting: exclusieve korting is voor NBBI leden, zie ook https://www.nbbi.eu/opleidingen 

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op! Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.