Mentorschap en de rechtbank

DUUR 1 dagdeel (12.30 – 16.30)
LOCATIE klassikaal Dordrecht | (max 5 personen en 1,5 afstand)

online | (max 12 personen)

DATA 13 september 2021 (klassikaal)
PE 4 – Horus
4 – NBPB

395,00ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal.

In de basis word geleerd hoe je het mentorschap aanvraagt en voor welke doelgroepen dit gedaan kan worden. En kort wat je taken zijn.

Bij de verdiepingstraining wordt veel dieper gekeken naar de taken als mentor.

Door te weten waar je taken en verantwoordelijkheden liggen, is het mogelijk te herkennen waar keuzes gemaakt moeten worden.
Maar ook de belangen van de cliënt beter te herkennen, tevens maakt het duidelijk wat er van de mentor gevraagd word vanuit de rechtbank.

Leer tijdens deze verdiepingsmodule hoe je communiceert met de rechtbank, waar moet je op letten tijdens een intake, hoe beoordeel je een zorgplan?

– Intake
– Mentorschap en eisen van de rechtbank
– Zorgplan lezen/beoordelen en adviseren
– Multi disciplinair overleg (MDO)
– Mentorschap rapportage naar de rechtbank
– Evaluatie met betrokkene en begeleiders
– 5 jaarlijks verslag rechtbank
– Zelfredzaamheid bevorderen
– Casuïstiek

van-zanten-768x1024mevr. Tineke van Zanten
Tineke van Zanten is HBO V (verpleegkunde) afgestudeerd psychiatrie BIG geregistreerd sinds 5 september 2002 en sinds 2006 werkzaam als mentor en beschermingsbewindvoerder, daarnaast werk ik mijn gehele werkzame leven in de zorg. Eerst met de doelgroep verstandelijke gehandicapten, dan psychiatrie en nu als wijkverpleegkundige in de ouderenzorg. (begeleiding en verpleging zijn onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden)

Door de veranderingen in de samenleving en de door te voeren bezuinigingen in de zorg, zijn er steeds meer kwetsbare zorg behoevende mensen die langer thuis moeten blijven wonen. Het kan gaan om dementerenden, verstandelijk gehandicapten en psychiatrische of comateuze mensen. Door mijn grote ervaring in de zorg is het juist mijn kennis en ervaring die juist de combinatie tot beschermingsbewindvoerder en het mentorschap tot een waardevolle aanvulling maakt.

Ik ga daarbij steeds uit van het belang van de client. respect, betrokkenheid, samen doen en transparantie zijn mijn kern begrippen.

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. Let op: Early bird of vroegboekkorting aanmeldingen, hier geldt geen annulering/restitutie mogelijk.

CORONA: De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online aangeboden, u ontvangt tijdig de link.

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op: Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.