Beschermingsbewind versus bewindvoering Wsnp

DUUR 2 dagen (09.00-16.30)
LOCATIE klassikaal Dordrecht en/of online
DATA volgt
PE Horus
NBPB

Prijs opleiding

775,00 ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal en een uitgebreide lunch.
Binnen 2 dagen bent u op de hoogte van de basis richtlijnen van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen en de samenhang van WSNP Bewindvoerder en Beschermingsbewindvoerder Meerderjarigen.

Ervaring in Beschermingsbewind of Wsnp is niet noodzakelijk maar wel een pre. HBO werk- en denkniveau, goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste

Na afloop van de cursus bent u bekend met de stand van zaken op het gebied van schuldsanering/Wsnp en de samenhang van de Beschermingsbewindvoerder Meerderjarigen. Deze cursus wordt verzorgd op academisch niveau en sluit aan op de praktijk van de (advocaat)bewindvoerder Wsnp of Beschermingsbewindvoerder Meerderjarigen.

In het eerste deel wordt de basis wetgeving van de onderwerpen op het gebied van schuldsanering behandeld. De volgende onderwerpen komen o.a. aanbod: Ontstaan van de WSNP, doelstelling van de WSNP, regel en wetgeving van de WSNP, aanvraag WSNP, verplichtingen van de schuldenaar, tussentijdse beëindiging, wel of geen schone lei.

Tweede deel wordt de samenhang van WSNP en Beschermingsbewind Meerderjarigen besproken. Hierbij kunt u denken aan: Welke problemen ontstaan er wanneer een Bewindvoerder WSNP en Beschermingsbewindvoerder Meerderjarigen ieder zijn bewind voert over de één en de zelfde persoon.

roos-badloe

Roos Badloe

(Roos) R.H. Badloe

Roos Badloe is werkzaam als bewindvoerder Wsnp | Curator in Faillissementen en Beschermingsbewindvoerder. Roos Badloe is als externe deskundige en gastspreker verbonden aan verschillende opdrachtgevers o.a. Ecabo, Albeda College te Rotterdam en is tevens werkzaam als docent Beschermingsbewindvoerder en geaccrediteerd door de Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomenbeheerders (BPBI), Raad van Rechtsbijstand te `s Hertogenbosch (Wsnp), KIWA en Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings) Bewindvoerders (NBPB).

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. Let op: Early bird of vroegboekkorting aanmeldingen, hier geldt geen annulering/restitutie mogelijk.

CORONA: De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online aangeboden, u ontvangt tijdig de link.

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.