Wsnp actualiteiten

DUUR 2 uur – 10.00-12.00 of 13.00-15.00
LOCATIE klassikaal Dordrecht | (max 5 personen en 1,5 afstand)

online | (max 12 personen)

DATA 25 oktober 2021 | klassikaal (live), max 5 personen en 1,5 mrt afstand, locatie Dordrecht (13.00 – 15.00)
PE 2 – Horus
2 – Wsnp
2 – NBPB
2 – NBBI

Prijs opleiding

250,00 ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal.
“De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online verzorgd, u ontvangt tijdig de link”

Deze actualiteitencursus is opgezet om je op de hoogte te brengen van de veranderingen, nieuwe inzichten en ontwikkelingen rond de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp).

Na afloop van deze cursus:
– ben je op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en rechtspraak op Wsnp-gebied;
– weet je wat de actuele thema’s rond de Wsnp zijn.

Deze training wordt verzorgd op HBO/academisch niveau en sluit aan op de praktijk van de (advocaat)bewindvoerder Wsnp, beschermingsbewind voor meerderjarigen, schuldhulpverleners, advocaatstagiairs, rechtsbijstand jurist, jurist algemeen, HBO-jurist, juridisch secretaresse/medewerker.

De WSNP in vogelvlucht

Over de schouders van een nieuw kabinet kijken we naar de schuldenproblematiek in de post-Corona-tijd. In twee uur tijd frissen we de kennis over de schuldsaneringswet Wsnp weer op. We behandelen enkele recente actualiteiten van de afgelopen maanden. En ook wat de rest van dit jaar gaat spelen, onder andere een wetsvoorstel tot wijziging van de Wsnp. En er is vast ook nog tijd voor een paar quiz-vragen tussendoor en rechtspraak dwangakkoord.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod;

  • Schulden & post-corona
  • Een nieuwe lente, een nieuw kabinet
  • Actuele cijfers Wsnp
  • Wijziging Wsnp: goede trouw versoepeld
  • Proefproject bewindvoerders & verzoekschrift
  • Van schuldenbewind naar Wsnp ?
  • Actuele rechtspraak oa dwangakkoord

Geert Lankhorst is beleidsadviseur bij de Directie Rechtsbestel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en redactielid van het Tijdschrift Schuldsanering. Daarnaast doceert en examineert Geert in de Leergang Wsnp van OSR Juridische Opleidingen.

Valentijn Raats is als gecertificeerd bewindvoerder Wsnp en staat geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand als erkend rechtsbijstandverlener in verzoekschriftprocedures voorlopige voorzieningen, moratoria en dwangregelingen. Valentijn Raats is als externe deskundige en gastspreker/docent verbonden aan verschillende hogescholen en was in de periode 2008 – 2012 actief als bestuurslid van de Beroepsvereniging voor Bewindvoerder Wsnp.

Roos Badloe is werkzaam geweest als bewindvoerder Wsnp | Curator in Faillissementen en Beschermingsbewindvoerder. Roos Badloe is als externe deskundige en gastspreker verbonden aan verschillende opdrachtgevers o.a. Ecabo, Albeda College te Rotterdam en is tevens werkzaam als docent Beschermingsbewindvoerder en geaccrediteerd door de Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomenbeheerders (BPBI), Raad van Rechtsbijstand te `s Hertogenbosch (Wsnp), KIWA en Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings) Bewindvoerders (NBPB). 

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. Let op: Early bird of vroegboekkorting aanmeldingen, hier geldt geen annulering/restitutie mogelijk.

Corona: De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online aangeboden, u ontvangt tijdig de link.

Korting: exclusieve korting is voor NBBI leden, zie ook https://www.nbbi.eu/opleidingen 

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op: Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.