Wet- & Regelgeving Wsnp bewindvoering | Faillissementswet te Paramaribo, Suriname

DUUR 1 dagdeel
LOCATIE Paramaribo, Suriname
DATUM  07 maart 2020 t/m 15 maart 2020
PE punten

PE uren

BPBI 4 punten
NBPB 4 uur
KIWA-NEN 4 punten
VeWeVe 3 punten

Prijs opleiding

325,00 ex. 21% btw.
 • Inclusief cursusmateriaal. excl. vlucht en verblijfskosten
Tijdens de training wordt het faillissementswet met de onderwerpen op het gebied van Wsnp schuldsanering behandeld.

We passeren de verschillende wetteksten van bewindvoering de revue. Onder andere de werking van de Wsnp, de voorgeschiedenis, maar ook wordt de minnelijke schulphulpverlening aangehaald. Daarnaast komt het dwangakkoord, moratorium en voorlopige voorziening aan bod. Je wordt wegwijs gemaakt in de (recente) jurisprudentie en alle van belang zijnde actualiteiten ten aanzien van de Wsnp.

Deze training wordt verzorgd op HBO/academisch niveau en sluit aan op de praktijk van de (advocaat)bewindvoerder Wsnp, beschermingsbewind voor meerderjarigen, schuldhulpverleners, advocaatstagiairs, rechtsbijstand jurist, jurist algemeen, HBO-jurist, juridisch secretaresse/medewerker.

In de opleiding komen verschillende aspecten aan de orde waaronder:

 • ontstaan van de Wsnp,
 • doelstelling van de Wsnp,
 • regel en wetgeving van de Wsnp,
 • aanvraag Wsnp, verplichtingen van de schuldenaar,
 • tussentijdse beëindiging, wel of geen schone lei.
 • verificatievergadering
 • slotuitdelingslijst
 • actualiteiten | jurisprudentie

Na afloop van de cursus bent u bekend met de stand van zaken en actualiteiten op het gebied van schuldsanering/Wsnp.

 (Roos) R.H. Badloe

Roos Badloe is werkzaam als bewindvoerder Wsnp | Curator in Faillissementen en Beschermingsbewindvoerder. Roos Badloe is als externe deskundige en gastspreker verbonden aan verschillende opdrachtgevers o.a. Ecabo, Albeda College te Rotterdam en is tevens werkzaam als docent Beschermingsbewindvoerder en geaccrediteerd door de Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomenbeheerders (BPBI), Raad van Rechtsbijstand te `s Hertogenbosch (Wsnp), KIWA en Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings) Bewindvoerders (NBPB).      

valentijn-raats(Valentijn) V.T. Raats

Valentijn Raats is als gecertificeerd bewindvoerder Wsnp en staat geregistreed bij de Raad voor Rechtsbijstand als erkend rechtsbijstandverlener in verzoekschriftprocedures voorlopige voorzieningen, moratoria en dwangregelingen. Valentijn Raats is als externe deskundige en gastspreker/docent verbonden aan verschillende hogescholen en was in de periode 2008 – 2012 actief als bestuurslid van de Beroepsvereniging voor Bewindvoerder Wsnp.

Michiel Noordzij is eigenaar van Noordzij Financieel Adviseurs en Noordzij Bewindvoerders.
Noordzij Financieel Adviseurs is werkzaam binnen de accountancy en fiscale adviespraktijk voor het MKB, ZZP´ers en particulieren. Michiel geeft als fiscaal adviseur leiding aan deze onderneming.

Noordzij Bewindvoerders houdt zich bezig met twee takken van sport: Bewindvoering WSNP en schuldhulpverlening. De bewindvoerders WSNP van Noordzij worden benoemd door de rechtbanken Den Haag, Rotterdam en Midden-Nederland. Daarnaast verzorgt het kantoor procedures als dwangakkoorden, voorlopige voorzieningen en moratoria. Binnen de schuldhulpverleningstak bieden wij private schuldhulp aan een ieder die niet kan of wil in aanmerking te komen voor gemeentelijke schuldhulpverlening. Michiel geeft als WSNP bewindvoerder en schuldhulpverlener leiding aan dit kantoor.

Tevens is Michiel bestuurslid van de Beroepsvereniging Bewindvoerders WSNP en vanuit die hoedanigheid betrokken bij landelijk beleid en regelgeving (Recofa/Bureau WSNP) maar ook heeft hij mee mogen werken aan het onderzoek van de Nationale Ombudsman over de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Annulering
Na uw inschrijving is annulering door u niet meer mogelijk, met dien verstande dat u bij niet deelname aan Commodis de schade verschuldigd bent die Commodis daardoor lijdt (tot maximaal de reissom). Bij onvoldoende deelnemers is Commodis echter gerechtigd de studieweek te annuleren zonder schadeplichtig tegenover u te zijn.

U moet zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten.

Iedere aansprakelijkheid is uitgesloten.

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op! Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.

Periode : 06 maart 2020 – 15 maart 2020 (10dg)
Vertrek Schiphol/Amsterdam : KLM
Verblijf o.b.v. logies: Appartement, Paramaribo-Suriname. (gemiddeld 10 met de auto naar centrum)

Studie excursie:

 • Training Faillissementswet (wijzing voorbehouden)
 • Rechtbank Suriname, zitting bijwonen
 • Zorginstelling, werking van mentorschap in Suriname
Optioneel excursies 1:
Stadstour Paramaribo In het noorden van Suriname aan de westoever van de Suriname rivier ligt de historische hoofdstad Paramaribo die in 2002 op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Het oude historische centrum heeft veel houten woningen. De Nederlandse sporen zijn hier goed terug te vinden. Alleen al in de straatnamen. Heel bijzonder zijn de naast elkaar gelegen synagoge en moskee aan de Keizerstraat. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn het Fort Zeelandia, Fort Nieuw-Amsterdam, Nola Hatterman Instituut/kunstacademie, Paramaribo Zoo, Cultuurtuin, het Onafhankelijkheidsplein en het presidentiële paleis met zijn palmentuin.
Optioneel excursies 2:

Dagtour Nickerie is een van de districten van Suriname. Het ligt in het noordwesten van het land, aan de monding van de rivier de Corantijn, de grensrivier tussen Suriname en Guyana. De hoofdplaats is Nieuw-Nickerie, gelegen aan de rivier de Nickerie.

Optioneel excursies 3:

Boottocht Frederiksdorp: De geschiedenis van Frederiksdorp herinnert aan de zowel de Europese als Afrikaanse tradities. Frederiksdorp is het centrum van rechteroever van de Commewijnerivier. Het heeft een geheel eigen karakter met omliggende plantages, vissersdorpen, zeestranden, mangrove bossen, vogelzwampen, dolfijnen en lange fiets- en wandelpaden. Deze voormalige plantage met originele plantagewoningen en een politie post, is verklaard tot historisch werelderfgoed en omgebouwd tot een sfeervol vakantieoord.

Optioneel excursies 4:

10 maart 2020 nationaal feestdag: Holi Phagwa is gebaseerd op de hindoeïstische traditie en is verbonden met de aanbidding van specifieke hindoegoden en het wordt ook beschouwd als symbool voor het meer algemene idee van “de triomf van het goede boven het kwade”. Veel niet-hindoes in Suriname kunnen het niet laten om mee te doen aan de kleurrijke, speelse chaos die plaatsvindt tijdens Phagwa.