Schuldhulpverlening – Berekeningsmethode VTLB

DUUR 1 dagdelen (12.30 – 16.30)
LOCATIE Rijswijk & Dordrecht
DATA 18 maart 2020 | 12.30 – 16.30 | Loc. Rijswijk (VOL) (verplaatst naar 18 juni 2020)
PE 4 – Horus
4 – Wsnp
4 – NBPB
4 – KIWA-NEN
4 – NBBI

Prijs opleiding

425,00 ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal .
Deze dagdeel zal in het teken staan van de berekeningsmethodiek om tot een voorstel te komen.
De basis zal liggen in een correcte VTLB berekening en een oplossing te vinden in afwijkende situaties.
Met deze berekeningen gaat u leren om de juiste afdracht / spaarcapaciteit te bepalen.

Tevens zult u leren hoe u op de juiste manier de schuldeiser toevoegt aan de schuldenlijst en hoe de verschillende rangvolgorders binnen de schuldeisers en/of schuldeisers hun incassokosten voldoende hebben gematigd bij de indiening. Vanuit deze basis zult u leren om de schuldeisers het meest passende aanbod te doen onder de juiste voorwaarden.

Leerdoelen

  • VTLB berekeningen
  • Voorrecht schuldeisers (pand-/hypotheekrecht, wettelijk)
  • Indelen schuldeisers (preferent / concurrent)
  • Matiging incasso en invorderingskosten
  • Spaar- en liquidatieakkoord / percentage- en prognose
  • Finale kwijting/natuurlijke verbintenissen

 Michiel Noordzij 

Michiel Noordzij is eigenaar van Noordzij Financieel Adviseurs en Noordzij Bewindvoerders.
Noordzij Financieel Adviseurs is werkzaam binnen de accountancy en fiscale adviespraktijk voor het MKB, ZZP´ers en particulieren. Michiel geeft als fiscaal adviseur leiding aan deze onderneming.

Noordzij Bewindvoerders houdt zich bezig met twee takken van sport: Bewindvoering WSNP en schuldhulpverlening. De bewindvoerders WSNP van Noordzij worden benoemd door de rechtbanken Den Haag, Rotterdam en Midden-Nederland. Daarnaast verzorgt het kantoor procedures als dwangakkoorden, voorlopige voorzieningen en moratoria. Binnen de schuldhulpverleningstak bieden wij private schuldhulp aan een ieder die niet kan of wil in aanmerking te komen voor gemeentelijke schuldhulpverlening. Michiel geeft als WSNP bewindvoerder en schuldhulpverlener leiding aan dit kantoor.

Tevens is Michiel bestuurslid van de Beroepsvereniging Bewindvoerders WSNP en vanuit die hoedanigheid betrokken bij landelijk beleid en regelgeving (Recofa/Bureau WSNP) maar ook heeft hij mee mogen werken aan het onderzoek van de Nationale Ombudsman over de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Corona: Trainingen gaan door, indien het routeplan van de overheid dat toestaat. Zo niet, dan worden deze verplaatst naar een latere datum. Reeds ingeschreven deelnemers houden wij persoonlijk op de hoogte.

Korting: exclusieve korting is voor NBBI leden, zie ook https://www.nbbi.eu/opleidingen 

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.