Effectief omgaan met mensen met psychische klachten I

DUUR 1 dagdeel (12.30 -16.30)
LOCATIE Dordrecht – klassikaal | (max 6 personen en 1,5 afstand)

Online leeromgeving met virtual classroom (max 12 personen)

DATA  14 november 2022 |klassikaal (live), max 6 personen en 1,5 mrt afstand, locatie Dordrecht (VOL)
PE 4 – NBPB
4 – Wsnp kennisvergroting
4 – Horus
4 – KIWA-NEN
4 – NBBI

Prijs opleiding

425,00ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal

Wat doe je als cliënten vreemd reageren en of plotseling boos worden? Als je door hen op een onderhuidse manier onder druk wordt gezet? Als cliënten mat en depressief reageren of ronduit suïcidaal zijn? Hoe herken je of iemand psychotisch is en wat kun je dan het beste doen? En hoe ga je het beste om met mensen met een laag verstandelijk beperking en ander bijzondere mensen?

In deze training leer je op een doeltreffend manier omgaan met mensen met psychische klachten. De training bestaat uit twee delen, die goed bij elkaar aansluiten. Het is raadzaam om eerst deel I en dan deel II te volgen.

Programma deel I

Je leert verschillende psychische ziektes, eigenaardigheden en stoornissen te herkennen. In deel behandelen we vooral de tijdelijke stoornissen, zoals depressie, angst en psychoses. Hiernaast komen ook ADHD en autisme aanbod. Ook kijken we naar hoe we een lage verstandelijke beperkingen kunnen herkennen en hoe er handig mee om te gaan.

Dit alles in een leuke en afwisselende dag, met een goede balans tussen het opdoen van inzichten en het praktisch toepassen.

Doelstelling:

  • Leren de verschillende psychische klachten en ziektebeelden te herkennen: met name de AS I (uit de DSM IV) stoornissen, zoals depressie, angst, psychoses, ADHD, autisme en een laag verstandelijke vermogens
  • Leren om hier effectief mee on te gaan
  • Meer zelfvertrouwen opdoen in het omgaan met mensen met psychische klachten
  • Beter weten hoe en wanneer de ander te kalmeren of het gedag van de ander te begrenzen

Ivo Spanjersberg studeerde af als psycholoog en werkt sinds 2000 als trainer in het bedrijfsleven, bij overheidsinstellingen en in de topsport. Hij geeft training in het leren omgaan met agressie: o.a. bij politie, justitie, deurwaarden, budgetbeheerders, bewindvoerders, gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen. Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.
Hiernaast werkt hij met topsporters en teams uit diverse disciplines, van jeugd tot en met Olympisch niveau (zomer-, en winter- en Paralympische sporten).

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. Let op: Early bird of vroegboekkorting aanmeldingen, hier geldt geen annulering/restitutie mogelijk.

Corona: De training word klassikaal aangeboden mits de RIVM maatregelen dit toelaat. Anders wordt het op de zelfde dag en tijdstip online aangeboden, u ontvangt tijdig de link.

Korting: exclusieve korting is voor NBBI leden, zie ook https://www.nbbi.eu/opleidingen 

Certificaat

Na afloop van een succesvol gevolgde training ontvangt u een deelname certificaat. De hand-out/presentatie ontvangt u per email na afloop van de training.

Er wordt geen examen afgenomen.

Let op: Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.