Commodis Congres 22 November 20192019-05-14T08:47:38+00:00

Commodis congres November 2019

Commodis congres is een grootschalige bijeenkomst rond een bepaald thema, waar deskundigen een masterclass verzorgen en leden van onze branche o.a. beschermingsbewindvoerders | schuldhulpverleners | Wsnp bewindvoerders & budgetcoaches aan deelnemen.

Ook is er een informatiemarkt met bedrijven die producten en/of diensten voor bewindvoerders leveren.

____________________________________________________________________________

Op 22 november 2019 organiseren wij een Congres ten behoeve van de Beschermingsbewindvoerder voor meerderjarigen |Wsnp bewindvoerder | Schuldhulpverlener & Budgetcoach.

Programma

12.30 – 12.55
Aanvang – ontvangst

13.00 – 14.30 Effectieve communicatie bij slachtoffergedrag | spreker Ivo Spanjersberg, sportpsycholoog

  • Ken je dat gevoel, dat je het halverwege het gesprek al door hebt waar het naar toe gaat, en dat je, zonder dat je het lijkt te kunnen voorkomen, uiteindelijk niemand tevreden is? Grote kans dat je in de drama-driehoek’ terecht bent gekomen. Een voorspelbaar interactie patroon met louter verliezers. Een valkuil, opgezet door het slachtoffergedrag van de ander, waarin je als hulpverlener gemakkelijk kan terechtkomen.Het goede nieuws is dat hier wat aan te doen is. Met inzicht in de dynamiek tussen jou en je gesprekspartner, kun je ook de ‘winnaars-driehoek’ activeren, waarin jij goed voor jezelf zorgt en de ander in zijn of haar kracht zet. Deze inzichten zijn afkomstig uit de transactionele analyse en kunnen een leidraad bieden voor effectieve gespreksvoering met klanten, opdrachtgevers, collega’s, partners en zelfs kinderen!

14.30 – 15.00 Pauze met een hartig hapje en drankje (koffie thee en bubbels)

15.00 – 16.00 Belangenverstrengeling of Samenwerking?| spreker Erik Boerma | Senior-rechter ‘s-Hertogenbosch, Portefeuillehouder Toezicht bij IVO Rechtspraak en KEI-Toezicht.

  • Erik Boerma is een rechter die al jaren lang met name faillissementen, schuldsaneringen en bewindszaken heeft gedaan. Sinds 2013 is hij portefeuillehouder Toezicht bij -voorheen KEI, nu IVO- en in die rol met zijn team verantwoordelijk voor de stap van papier naar digitaal werken in die zaken. Hij zal een verhaal vertellen over de verandering die digitalisering brengt of zou moeten brengen, over de noodzakelijk stap naar dienstverlening en wat dat zou betekenen voor rechtspraak en bijvoorbeeld schuldhulpverlening, of iets als een schuldenrechter geen oplossing zou kunnen zijn voor burgers die nu soms van kastjes naar de muur lijken te worden gestuurd en hoe bijvoorbeeld het adviesrecht van de gemeente in bewindszaken zich daar wel of niet mee lijkt te rijmen.

16.00 – 17.30 Panelgesprek met kantonrechters en bewindvoerders | panelgasten aantal (senior) rechters van verschillende rechtbanken. Deelnemers van het congres mogen de vragen per email indienen zodat het op de rol gezet kan worden.

  • Hoe verloopt de communicatie? Wat vinden de kantonrechters over de werkwijze van de bewindvoerders?

17.30 – 18.00 Einde, certificaat in ontvangst nemen, eindpresentielijst tekenen in de foyer

Praktische info.

ACCREDITATIE
BPBI | 4 punten aangevraagd

NBPB | 4 uren toegekend

Wsnp | 4 punten aangevraagd

KIWA – NEN | 4 aangevraagd

VeWeVe | aangevraagd

NBBI | aangevraagd

KOSTEN

Vroegboekkorting geldig tot 31 mei 2019, let op hierbij geldt: annulering of restitutie niet mogelijk. (Let op er zal beperkte plaatsen zijn, wees er snel bij.)

€ 175,00 ex.btw. incl. alle workshop 12.30 – 17.30 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen

Aanmelding na 31 mei 2019;

€ 295,00 ex.btw. incl. alle workshop 12.30 – 17.30 & koffie/theebuffet | frisdrank/mineraalwater | versnaperingen

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht. (geldt niet voor de vroegboekkorting)

INSCHRIJVING
Aanmelding gestart

LOCATIE
Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, 2283 GM Rijswijk. De locatie beschikt over een eigen gratis parkeergelegenheid. Er zijn acht invalidenparkeerplaatsen.

Sprekers

Ivo Spanjersberg studeerde af als psycholoog en werkt sinds 2000 als trainer in het bedrijfsleven, bij overheidsinstellingen en in de topsport. Hij werkte als psycholoog o.a. in een GGZ instelling. Hij geeft training in het leren omgaan met agressie: o.a. bij politie, justitie, deurwaarden, budgetbeheerders, bewindvoerders, gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen. Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.
Hiernaast werkt hij met topsporters en teams uit diverse disciplines, van jeugd tot en met Olympisch niveau (zomer-, en winter- en Paralympische sporten).

Erik Boerma werkte ruim tien jaar als faillissementsrechter en sinds 2013 als portefeuillehouder toezicht bij IVO-rechtspraak.

Het LOVCK&T is een landelijk, vak­inhoudelijk overleg van de afdelingsvoorzitters en teamvoorzitters van de secties civiel en kanton. Het wordt inhoudelijk gevoed door expert­groepen op tal van terreinen. Op deze wijze wordt de kwaliteit en de eenduidigheid van de rechtspraak landelijk gewaarborgd. De expertgroep CBM staat in nauw contact met het Landelijk Kwaliteits Bureau (LKB), dat soms proactief met voorstellen komt. Het primaat van het toezicht op bewindsvoerders ligt steeds bij betrokken rechtbanken. Het LKB toetst de kwaliteitseisen.  Mr. C.J. Hofman is voorzitter van de expertgroep CBM.

Netwerkplein

Smart FMS onderscheid zich door haar gestandaardiseerde en maatwerk software oplossingen, die primair gericht zijn op het ondersteunen van uw bedrijfsvoering. De slimme oplossingen die bestaan uit modulaire componenten die deel uitmaken van een totaaloplossing, waarbij alles wordt afgestemd op de behoeften van uw bedrijf, gaan veel verder dan het leveren van alleen een webdienst. Zij hebben direct invloed op uw bedrijfsresultaat. Smart FMS helpt u ondernemen.

Brancheverenigingen

         

Aanmelden

Aanmelden voor Commodis Congres November 2019

Vul het onderstaand formulier zo volledig mogelijk in om definitief aan te melden voor het Commodis congres.

Sending