Effectief omgaan met agressief, lastig en dwingend gedrag2019-01-17T22:11:50+00:00

Effectief omgaan met agressief, lastig en dwingend gedrag

DUUR 1 dagdeel (13.00-17.00)
LOCATIE Geestbrugkade te Rijswijk
DATA vrijdag 26 april 2019
PE PUNTEN 4-  NBPB

4 – Wsnp vaardigheden

VeWeVe (bewind, curatele en mentor)

4 – BPBI

4 – KIWA-NEN (vaardigheid)

Prijs opleiding

395,00ex. 21% btw.
  • Inclusief cursusmateriaal

Wat doe je als cliënten verontwaardigt reageren of boos worden? Als je door hen op een onderhuidse manier onder druk wordt gezet? Of als cliënten vreemd en agressief reageren? En hoe hou je jezelf rustig als het spannend wordt? In deze training leer je op een doeltreffend manier om te gaan met lastig en dwingend gedrag.

Programma

Je leert te herkennen of het gedrag van de ander een ontladingsreactie is (frustratie agressie), of het doelbewust is om jou onder druk te zetten (instrumentele agressie), of dat komt vanuit iemands ‘geestelijke toestand’ (psychopathologische agressie). Vervolgens krijg je hiervoor de passende handvatten om de ander te kalmeren of om het lastige, grensoverschrijdende en soms dwingende gedrag te begrenzen en te stoppen. We gebruiken hiervoor bijvoorbeeld ‘de wapenkast’, met vijf communicatieve interventie technieken. Ook kijken we naar de eigen stressreacties en krijg je vaardigheden aangereikt om jezelf te kalmeren als het spannend wordt.

Dit alles in een leuke en afwisselende dag, met een goede balans tussen het opdoen van inzichten en het praktisch toepassen.

Doelstelling:

  • Meer zelfvertrouwen in het omgaan met lastige mensen.
  • Beter weten hoe en wanneer de ander te kalmeren of het gedag van de ander te begrenzen.
  • Beter in staat zijn zelf rustig te blijven als het spannend wordt.

Ivo Spanjersberg studeerde af als psycholoog en werkt sinds 2000 als trainer in het bedrijfsleven, bij overheidsinstellingen en in de topsport. Hij geeft training in het leren omgaan met agressie: o.a. bij politie, justitie, deurwaarden, budgetbeheerders, bewindvoerders, gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen. Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.
Hiernaast werkt hij met topsporters en teams uit diverse disciplines, van jeugd tot en met Olympisch niveau (zomer-, en winter- en Paralympische sporten).

Annulering
Uitsluitend schriftelijk tot drie weken voor dato; annulering na die tijd is niet mogelijk, u kunt zich echter te allen tijde door een collega laten vervangen. Bij tijdige annulering wordt € 75.00 excl. BTW administratiekosten in rekening gebracht.

Let op! Het Btw tarief is 21% en de opleidingskosten is fiscaal aftrekbaar.